Historien om Fonden Landbo

– Alting tager sin begyndelse med drømmen om noget – det er jo sådan vi mennesker er indrettet.

Fonden Landbo er stiftet af Frants og Majbritt i 2006

​Tankerne bag Fonden Landbo

Det var også sådan Fonden Landbo tog sin begyndelse. Der blev tænkt mange tanker om hvordan der kunne skabes et sted, hvor det enkelte menneske kunne komme og bo og hvor den første kontakt skulle give indtryk af, at være et rart og trygt sted, hvor man kunne finde roen til sig selv. En tryk base, hvor udgangspunktet altid bliver taget, ud fra det enkelte menneske.

Det skulle være et sted, der var helt unikt og på sin helt egne måde udviklede sig til at blive et sted, som var nyt og anderledes end tidligere set.

Med en kultur hvor tid skulle være en vigtig faktor og kommunikationen altid skulle være ligeværdig. Relationen mellem mennesker skulle være det man bekendte sig til og værdsatte højt.


Rummelighed skulle være et af elementerne og kendetegnene for Fonden Landbo.​

Strukturen skulle være flad og ledelsen altid let tilgængelig og medindflydelse var af høj værdi.

​Det skulle opleves og føles som ens eget hjem, hvor man kunne indrette sig og være, som det menneske man er. Et sted hvor man ved indflytning, kunne tage sit husdyr med – en lille hund, sin kat eller måske sin hest. Et sted hvor man kunne nyde den landlige idyl, men alligevel var tæt på byen.

Vi ville give beboerne en mulighed for, at danne venskaber for livet. Et fællesskab sammen med andre unge, som trods vanskeligheder også har behov for varige venskaber.

En bestyrelse hvor hver enkelt medlem, ønskede at involverer sig og skabe noget stort og anderledes, som kunne følge vores tanker i det kommende projekt.​

​Fonden Landbos proces og vækst

​Vi begyndte skriveprocessen midt på året 2005, hvor vi beskrev værdigrundlag, teori og metode i det pædagogiske arbejde. Det var af væsentlig betydning for hvad vi ville med det nye sted.

Vi søgte om at få de pladser, som det daværende stuehus kunne rumme, men vores drømme var større. Vi ville give beboerne deres egen bolig, med egen indgang og bad. En bolig som lå tæt på andre unges boliger.

Vi fik godkendt vores projekt i 2006.

Døren til Landbo blev åbnet d. 1. april 2007, hvor den første beboer flyttede ind. Efter en tid flyttede flere beboere ind og personalegruppen blev udvidet.

Da vi søgte personale fik vi mange henvendelser og så at der var stor opbakning til projektet og den pædagogiske tilgang.

For at styrke vores relationsarbejde har vi derfor inddraget eksterne samarbejdspartnere, fra den dag vi åbnede Landbo. Blandt andet med KRAP til de pædagogiske medarbejdere.

Det socialpolitiske arbejde i Mariagerfjord Kommune har vi også ønsket at være aktivt deltagende i. Vi har derfor igennem årene hjulpet mennesker, som efter mange års tilknytning til arbejdsmarkedet, var blevet langvarigt syge og efterfølgende har haft svært ved igen at få en tilknytning på arbejdsmarkedet. Flere af disse er blevet en fast del af vores personalegruppe.

Udvidelse og større interesse​

Efterhånden måtte vi udvide Fonden Landbo, så beboerne kunne bo i både stuehuset og i selvstændige boliger, i takt med at en større gruppe beboere startede til ridning, svømning og i klub.


I 2009 fik vi bygget 3 selvstændige huse og året efter et anneks. Nogle år senere kunne vi leje naboejendommen Aalborgvej 78, som vi kalder Skovbo, hvor der blev plads til Særlig tilrettelagt uddannelse – STU, som også havde taget sin begyndelse i 2009, men havde hold til huse i små lokaler i Mejerigade i Hadsund.

​Butik Kræmmerhjørnet tog ligeledes sin begyndelse i 2009, også i Mejerigade. Intentionen med at få en butik, var at give beboerne en social kontakt med de lokale, således at de kunne forlade deres trygge base og indgå i daglig social samvær.

​​Efterhånden som Fonden Landbo´s rammer blev udvidet, blev der søgt om udvidelse af beboergruppen.

Fonden Landbo havde fået en positiv udvidelse og dermed fulgte en lang venteliste. Bestyrelsen så derfor igen positivt på, at udvide antallet af beboere. Den. 1. april 2015 blev Fonden Landbo udvidet med lejemålet af Lykkegården i Assens, der kan huse yderligere 5 beboere.

I 2018 flyttede Butik Kræmmerhjørnet til nye og flotte lokaler i Storegade i Hadsund. I 2019 blev der indrettet to nye lejligheder til beboere ovenover butikken.

Ligeledes blev der i 2019 udvidet med en afdeling på Elmevej i Assens, med to selvstændige lejligheder og store fællesarealer.

Igennem årene har vi målrettet arbejdet på at styrke Fonden Landbo, så den kan bevares mange år frem.

Har du spørgsmål?

Skriv til os via formularen, så vender vi tilbage inden for 24 timer.


*Husk ikke at skrive personfølsomme oplysninger.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vejen til udvikling

Botilbudet Landbo er et Socialpædagogisk botilbud for voksne med autisme og voksne med ADHD. Landbo er godkendt af Nordjyllands Amt og Mariagerfjord kommune. Vi tilbyder STU- uddannelse til børn og unge mellem 16-25 år.

Visitation

Forstander Frants Laustsen

​Tlf.: 21 46 61 42

Mail: landbo@landbo.n​u

Afdelinger

Viceforstander Myrna Cristensen

​Tlf.: 22 93 30 43

Mail: myrna@​landbo.nu

STU

Lene Friis Svendgaard
Tlf.: 29 88 53 25

Mail: lene@landbo.nu

Adresseoplysninger

Lykkegården

Gl. Hadsundvej 2

9550 Mariager​

Landbo
Aalborgvej 78 + 80
9560 Hadsund​

Rosenly

Gl. Hadsundvej 4

9550 Mariager

Æblehaven
Storegade 86
9550 Mariager​

Elmevej

Elmevej 1A, 1B, 1C og 1D, 10 og 12

9550 Mariager​