Om den pædagogiske tilgang på Fonden Landbo

Målgruppen på vores fem afdelinger er identiske. Vi tilbyder et højt kvalificeret botilbud til unge/voksne, som er indenfor området ASF.

Den pædagogiske tilgang hos Fonden Landbo er altid ligeværdig og respektfuld. Udgangspunktet for det pædagogisk arbejde, har afsæt i en pædagogisk tilgang, som bygger på relationen mellem pædagogen og den unge/voksne. Dette er vores værdigrundlag og fundamentet herfor bliver bl.a. begrundet og opbygget af Neuropædagogik og KRAP. Derfor er vi i stand til at rumme de udfordringer/problematikker den unge måtte have med sig og få skabt et miljø, så der bliver plads til udvikling.

Landbo og rummelighed

Den pædagogiske tilgang i hele Fonden Landbo, bygger på Bowlby´s teori om relationer, det er og har altid været den bærende kraft i vores pædagogiske arbejde. Jeg vil gerne henvise til personalehåndbogen på Landbo, her er en uddybning af teorien.

Rummelighed opstår når vi som fagpersoner formår at flytte os, at turde give borgeren plads, det er ikke ukompliceret, men det er nødvendigt for at skabe udvikling. Vi har arbejdet sådan i mange år, og vi har nogle fantastiske borgere der trives og udvikler sig, de møder forståelse og anerkendelse, det skaber forandring.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål angående Fonden Landbo, pladser m.v. er du velkommen til at kontakte os, vi vender tilbage inden for 24 timer.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

KRAP​ Pædagogik

​KRAP står for Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik. 

KRAP er kendetegnet ved at tage udgangspunkt i den anerkendende tilgang til andre mennesker, ved at inddrage de kognitive teorier og behandlingsformer, samt at lægge vægt på det positive. Samtidig med, at der bliver kigget på det enkelte menneske ud fra et bio-psyko-socialt perspektiv. Da vi ser mennesket som en helhed, der udvikler sig i samspil med omgivelserne.

​I 2015 afsluttede vi et 15 måneder langt KRAP uddannelsesforløb. Siden er der afholdt flere opfølgningskurser, så den pædagogiske personalegruppe arbejder ud fra de samme mål og metoder.

Hele personalegruppen er under løbende uddannelse og udvikling indenfor det pædagogiske felt, så målgruppens udvikling altid er for øje.

I 2019/2020 har vi valgt at justere og optimerer vores faglige viden med nauroaffektiv udviklingspsykologi med underviser Dorte Bærentzen, som har mange års erfaring indenfor området. Hun er psykoterapeut, samt familieterapeut og underviser på et højt plan. Når hun underviser, sørger hun bl.a. også for at det teoretiske bliver omsat til praksis, som kan anvendes med det samme.

Har du spørgsmål?

Skriv til os via formularen, så vender vi tilbage inden for 24 timer.


*Husk ikke at skrive personfølsomme oplysninger.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vejen til udvikling​

Botilbudet Landbo er et Socialpædagogisk botilbud for voksne med autisme og voksne med ADHD. Landbo er godkendt af Nordjyllands Amt og Mariagerfjord kommune. Vi tilbyder STU- uddannelse til børn og unge mellem 16-25 år.

Visitation

Forstander Frants Laustsen

​Tlf.: 21 46 61 42

Mail: landbo@landbo.n​u

Afdelinger

Viceforstander Myrna Christensen

​Tlf.: 22 93 30 43

Mail: myrna@​landbo.nu

Adresseoplysninger

Lykkegården

Gl. Hadsundvej 2

9550 Mariager​

Landbo
Aalborgvej 78 + 80
9560 Hadsund​

Rosenly

Gl. Hadsundvej 4

9550 Mariager

Æblehaven
Storegade 86
9550 Mariager​

Elmevej

Elmevej 1A, 1B, 1C og 1D, 10 og 12

9550 Mariager​

Botilbudet Landbo - Den selvejende Institution @2006       |       CVR: 30139569       |       Whistleblower     |       Persondatapolitik